Ludovic Orban (Forța Dreptei), mesaj tranșant la patru ani de la proteste din 10 august : PNL-iști, astăzi, 10 august, nu vă crapă obrazul de rușine de cârdășia cu PSD?

Share:
„Peste 120.000 de oameni au participat la Mitingul Diasporei din 10 august 2018. Oameni educați, civilizați, pașnici, mulți veniți de la mii de kilometri depărtare pentru a protesta contra regimului Dragnea. Mitingul nu a fost un miting exclusiv al românilor din diaspora. La manifestație au participat foarte mulți români din țară, solidari cu protestul inițiat de diaspora”, a precizat, pe pagina de Facebook, liderul Forța Dreptei, Ludovic Orban.
Potrivit lui Ludovic Orban, printre manifestanți au fost infiltrați ultrași din galerii și huligani, care au acționat programat pentru a lansa provocări care să justifice intervenția în forță a jandarmilor contra manifestanților pașnici. Deși jandarmeria are în dispozitiv civili care stau printre protestatari, a mai spus liderul Forța Dreptei, pentru a culege informații și are pregătire specială pentru extragerea din mulțime a elementelor violente, huliganii care au intervenit agresiv contra jandarmilor au fost lăsați să acționeze nestingheriți.
„La orele 23.00 forțele de ordine au declanșat asaltul contra zecilor de mii de oameni care manifestau pașnic. Obiectivul urmărit era acela de a evacua Piața Victoriei și de a împrăștia manifestanții. Jandarmii au folosit toate mijloacele de luptă din dotare, manifestând o agresivitate nemaiîntâlnită și complet nejustificată. Zeci de mii de oameni au fost gazați, mii de oameni au fost loviți cu brutalitate, sute de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale la fața locului. Media a prezentat pe larg imagini cu oameni inofensivi, cu mâinile ridicate sau în posturi pașnice loviți cu duritate de jandarmi.
Sute de cetățeni români au depus plângeri penale contra forțelor de ordine pentru gravele vătămări corporale suferite ca urmare a acțiunii violente a forțelor de ordine. De 4 ani, nu s-a găsit niciun vinovat. Dosarele s-au plimbat de la un parchet la altul. Mai mult chiar, procurorii DIICOT au clasat dosarul care îi privea pe șefii jandarmeriei. Din fericire, în aprilie 2021 s-a găsit un complet de judecată la Curtea de Apel București care a avut curajul să facă dreptate și adispus redeschidrea dosarului în care sunt cercetați Sindile, Cucoș, Cazan și Chirică. Dar, de atunci și până astăzi, Parchetul Militar nu a făcut niciun progres.
Exact ca în cazul dosarului Revoluției, dosarului mineriadei din 14,15 iunie, care sunt amânate la calendele grecești, pare că și dosarul 10 august este tergiversat în mod premeditat pentru a nu se afla adevărul și pentru a scăpa vinovații de pedeapsă. Ceea ce este cel mai revoltător este faptul că pentru huliganii care au agresat jandarmerița justiția s-a mișcat repede, condamnându-i definitiv pe făptași, în timp ce în cazul decidenților care au provocat violențele justiția bate pate pasul pe loc”, a conchis Ludovic Orban.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.