Seceta afectează grav producția de miere. Prețul unui borcan de miere de salcâm va crește cu 50%!

Share:

Producția mierii de albine a scăzut cu 40%, în acest an. Un borcan cu miere de salcâm va ajunge să coste în jur de 40 și 45 de lei.

Apicultorii spun că prețurile de vânzare ar trebui să fie cu cel puțin 50%, mai mari ca să acopere cheltuielile.

Din lipsa polenului cele mai multe dintre albine sunt hrănite acum de către apicultori cu nectar. Seceta din toamna trecută, accentuată de cea din prezent, a scăzut drastic cantitatea de miere culeasă.

„Este foarte trist ceea ce am văzut, pentru că, pe lângă faptul că nu au reușit să-și formeze coronița de miere pe care trebuie să o aibă în rame, albinele nu au nici destul polen.
Și dacă nu găsesc destul polen pe care îl transformă în păstură, atunci va trebui să caut un substitut de polen pe care să îl administrez”, a mărturisit Beatrice Tica, apicultor.

Ca să nu-i moară albinele, apicultorul le-a hrănit artificial cu nectar, ceea ce a însemnat costuri suplimentare. Potrivit apicultorilor, producția de miere de anul acesta a scăzut cu aproximativ 40%.

Unii apicultori din vestul ţării îşi duc stupii lângă graniţa cu Ungaria. Acolo nu este secetă pentru ei îşi irigă terenurile.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.