Incendiu puternic în Thassos. Turiștii români, la un pas să părăsească insula!

Incendiu puternic izbucnit în Thassos! Pompierii au intervenit în forță și se chinuie de ore bune să stingă focul. În același timp, turiștii se întreabă speriați dacă trebuie să părăsească insula.

Flăcările au cuprins zonele de vegetație din zona Skala Potamia, o destinație de vacanță plină de turiști români, şi se extind.

Mai multe drumuri, inclusiv spre plaje celebre precum Golden Beach sau Marble Beach, au fost închise.

Autorităţile fac însă apel la calm şi încearcă să ţină situaţia sub control.

Zona este plină de români care își petrec vacanța și unii iau în calcul să părăsească insula dacă situația se agravează. Vedem focul. Oare ar trebui sa plecăm acasă? Vă întreb pentru că nu știm ce să facem”, Nu ați primit alerta prin telefon? Se pare că e de plecat spre Limenaria”, au scris românii pe rețelele de socializare.

„Aseară în jurul orei 20 au apărut două focare de incendiu în zona Potamia. S-a acţionat doar pe plan terestru pentru că nu au putut să intervină şi arian. În acestă dimineaţă, la ora 6,25 au început să intervină şi aerian. Sunt patru avioane şi cinci elicoptere care încearcă să stingă focul. parcă stă un pic mai bine situaţia faţă de ceea ce s-a întâmplat azi noapte. Azi-noapt, fiind întuneric, vedeam flăcările, vedeam fum, cerul era roşu. Nu era foarte plăcută priveliştea. Acum vedem doar fum. Ne sperie puţin stituaţia, dar ne dă o doză de optimism faptul că auzim avioanele, elicopterele care iau apă din mare. Încearcă să protejeze cât mai mult localităţile”, a povestit Dan Adrian Drăgan, Reprezentant Forum Thassos, la România TV.
Încă de luni, autorităţile din Grecia au introdus restricţii în mai multe zone din Thassos din cauza temperaturilor ridicate. De luni 8 august, a fost interzis accesul în zonele forestiere din cauza riscului de incendiu.
Încă de luni, autorităţile din Grecia au introdus restricţii în mai multe zone din Thassos din cauza temperaturilor ridicate. De luni 8 august, a fost interzis accesul în zonele forestiere din cauza riscului de incendiu.

Drumurile Makryammos- Golden Beach și Laimos – Teatrul Antic au fost închise. De asemenea, turiștii nu au mai avut acces la plajele Marble Beach, Porto Vathy, Paradise.

De asemenea, circulația este limitată pe următoarele drumuri forestiere:

Sf. Panteleímonas – Ag. Marína;
Potamiá – Pigés Potamiás;
Theológos către Kamíni;
Limenária-Kástro;
Mariés-barajul Marión;
Mikró Kazavíti- Sf. Pantelimon
Kazavíti-Toúmpa
Rachoni
Kallirachi
Sotiros.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.