Ministrul Muncii, Marius Budăi, îi liniștește pe români: Nu s-a discutat în niciun moment naționalizarea pilonului II de pensii în coaliţia de guvernare!

Share:

Într-o intervenţie telefonică la România Tv, Marius Budăi a făcut noi anunţuri despre pensiile românilor. Ministrul Muncii a lămurit zvonurile potrivit cărora s-ar pregăti naţionalizarea pilonului II.

Ministrul Muncii a venit cu precizări importante pentru pensionarii din România, după ce au apărut zvonuri potrivit cărora la Ministerul Finanţelor s-ar pregăti un plan pentru naţionalizarea pilonului II.

Ministrul Muncii anunţă că cei din coaliţia de guvernare nu au discutat până acum despre naţionalizarea sistemului de pensii. Deşi a recunoscut că există un deficit egal cu contributia la bugetul de pensii private de 12 miliarde, ministrul spune că acesta nu are nicio legătură cu vreo intenţie de a naţionaliza pilonul II.

„Nu s-a discutat in niciun moment nationalizarea pilonului II de pensii în coaliţia de guvernare. E adevărat că e un deficit egal cu contributia la bugetul de pensii private de 12 miliarde. Sunt cifrele care nu mint niciodata, dar asta nu are nicio legatura cu vreo intentie de a nationaliza pilonul II de pensii.

Este adevărat că au fost niste probleme din cauza inflatiei, au fost niste scaderi din active, insă există provizioane create de către administratori astfel încât sa nu incasam mai putin decat am depus.

In lege exista aceasta prevedere cu provizioane. Este nevoie clar de o discutie aplicata care sa clarifice aceste lucruri”, a explicat ministrul Muncii la România tv.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.