Tiberiu Boșutar, tupeu fără limite. Așa-zisul activist de mediu îi ridică în slăvi pe interlopii care l-au bătut pe un bărbat în interiorul unui spital chiar sub ochii polițiștilor!

Activistul de mediu Tiberiu Boșutar, o figură extrem de populară în mediul online, pare să aibă o afinitate aparte pentru infractorii care, din lipsă de ocupație, se transformă în „apărători” ai pădurilor pentru a avea diverse beneficii, de cele mai multe ori de la agenții economici care exploatează lemn. Aceștia infractori transformați chipurile în activiști de mediu pun presiune prin tot felul de mijloace asupra firmelor care exploatează materiale lemnoase pentru a obține avantaje materiale sau financiare, profitând de „corectitudinea” acestor societăți, informează glasulsucevei.ro.

După ce a făcut scut în jurul urmăritului național și internațional Tiberius Vatamaniuc, Boșutar și-a făcut noi prieteni. Este vorba despre un clan de interlopi din orașul Borșa, județul Maramureș, care terorizează de ani buni această localitate.

Indivizii, extrem de periculoși, au ajuns să fie transformați în eroi de Tiberiu Boșutar, dându-i exemplu pentru activitatea lor civică.

„Domnilor, repet, construim o România normală cu voi, localnici care aveți curajul să arătați cu degetul spre șmecherii și corupții din jurul vostru. Împreună, de aici din inima borșenilor, vă salutăm și vă ținem la curent”, transmitea la data de 26 iunie 2022, activistul de mediu Tiberiu Boșutar.

Activistul de mediu de la Moldovița, voluntar sau involuntar, promovează niște infractori cu condamnări primite atât în țară cât și în vestul Europei, care numai ușă de biserică nu sunt.

Este vorba despre clanul Horincă format din Nicoară Grec zis „Horincă”, Roli Grec și Ioan Danci zis „Tioară” din orașul Borșa, județul Maramureș.

Conform jurnalistului Adi Rusu, cei trei sunt infractori notorii care au condamnări atât în țară, cât și în străinătate, fiind specializați în fapte de violență, furt și uz de armă.

La data de 6 iulie 2017, în jurul orei 22.30, Daniela Timiș, din orașul Borșa, se afla în mașina ei, parcată în afara părții carosabile, când a fost acroșată de Nicoară Grec, care și-a continuat deplasarea, fără să oprească. În urma impactului, femeia a suferit o fractură de piramidă nazală. Aceasta a sunat la 112, fiind preluată de un echipaj de poliție, care a transportat-o la spitalul din Borșa, loc în care a ajuns și soțul femeii, Dumitru Timiș, care între timp a aflat despre accident.

În scurt timp, la spital și-a făcut apariția Roli Grec, vărul lui Nicoară, care a susținut că el a produs accidentul în care a fost implicată Daniela Timiș. Între timp, polițiștii l-au adus și pe Nicoară Grec, pentru a-i fi recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cu privire la cele susținute, Roli Grec s-a ales cu un dosar penal pentru mărturie mincinoasă.

Ulterior, la spitalul din Borșa a ajuns și Gabriel, fiul soților Timiș, îngrijorat de ceea ce a pățit mama lui.

Cât așteptau vești de la medici, Dumitru Timiș și Gabriel Timiș s-au instalat în secția de primiri urgențe a unității spitalicești. La un moment dat, în interior au pătruns mai mulți membri ai clanului Horincă, băgând spaima în cei trei polițiști aflați în sala de așteptare, unul dintre agenți prinzându-se cu mâinile de cap de parcă știa ce urmează să se întâmple.

Dumitru Timiș a fost atacat de interlopi, care l-au lovit cu sălbăticie, lăsându-l lat într-o baltă de sânge, timp în care polițiștii stăteau și se uitau, probabil de frică să nu aibă aceeași soartă. Un brancardier a reușit să-l scoată pe Timiș dintre agresori și să-l bage într-o altă sală, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale. Leziunile suferite au fost atât de grave încât a fost nevoie ca bărbatul să fie transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, unde a stat internat aproape o lună. Fiul acestuia a scăpat doar datorită faptului că a reușit să fugă din calea agresorilor.

Lipsa de reacția a polițiștilor a făcut ca lucrurile să escaladeze între cele două părți și după acest episod sângeros.

La data de 14 septembrie 2018, lui Dumitru Timiș i-au fost incendiate două TAF-uri. Fratele acestuia s-a deplasat locul faptei și a observat cum ard utilajele familiei. Principalii suspecți, care au fost audiați de către oamenii legii, sunt chiar membrii clanului Horincă. Acest dosar penal se află pe rolul instanțelor de judecată.

Clanul Horincă este considerat drept cea mai periculoasă grupare infracțională din orașul Borșa, membrii acestuia terorizând de ani buni localnicii din urbea maramureșeană.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.