Ciolacu îi pune la punct pe liderii USR: Pilonul II de pensii nu va fi desființat!

Share:

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa, că Pilonul II de pensii nu trebuie desfiinţat, chiar dacă un astfel de sistem ar mai fi întâlnit doar în Venezuela, dar consideră că este nevoie de o dezvoltare a legislaţiei în domeniul asigurărilor private.

Mai multe voci din partea USR au susţinut în ultimele zile că un nou plan de naţionalizare a Pilonului 2 de pensii este în lucru în Ministerul Finanţelor, acesta fiind susţinut şi de PNL, dar şi de preşedintele Klaus Iohannis.

„Se pare că mai este acest sistem în Venezuela, nu suntem chiar unicat. Eu cred că pilonul II nu trebuie desfiinţat, dar, în schimb, trebuie să dezvoltăm şi în ceea ce priveşte asigurările private, să dezvoltăm tot lanţul, este insuficient ce s-a făcut pentru anul 2022. Trebuie dezvoltată toată legislaţia şi să îi dăm cu totul şi cu totul altă anvergură”, a afirmat Ciolacu.

Întrebat dacă se discută despre o reducere a contribuţiei la pensiile private obligatorii, liderul social-democrat a negat acest fapt.

„Nu a fost nicio astfel de discuţie vreodată, nici în interiorul partidului, nici în interiorul grupului Partidului Social Democrat şi nu am auzit nici la altcineva”, a susţinut Marcel Ciolacu.

Una dintre principalele voci din partea USR care a acuzat guvernul că ar vrea să naţionalizeze Pilonul II este Claudiu Năsui, care susţine că intenţia nu a fost încă publică, dar planul există.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.