Marcel Ciolacu nu mai acceptă bătaia de joc a ministrului liberal al Energiei: Pe piața energiei este o speculă. Prețurile de vânzare au crescut în mod nejustificat!

Share:

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, aduce acuze grave într-un domeniu coordonat de un ministru liberal pe care PSD l-ar vrea remaniat.

Marcel Ciolacu spune că pe piața energiei se desfășoară o adevărată speculă. Prețurile de vânzare au crescut în mod nejustificat, iar cei care au cumpărat energia de la producători și acum o tranzacționează la prețuri de  peste zece ori mai mari nu sunt impozitați în niciun fel.

„Să vedem abordarea pentru anul viitor, când 75% din energie nu este vândută. Sunt aceste două abordări, când energia este vândută și când nu este vândută la anul și mai este abordarea în ceea ce privește supraimpozitarea producătorilor, dar aceștia au vândut energia cu 200 -300 de lei, iar aceasta se vinde cu 4.000 de lei. Vom costata la finalul anului că românia a consumat cât a produs.

Eu nu consider corect total în afară de această diferență imensă de preț, de speculă, care este neimpozitată așa cum sunt producătorii. Statul român dă certificate verzi pentru energia verde, cum să dăm certificate verzi iar energia verde produsă în România trebuie să o exportăm. Sunt niște lucruri bizare. (…) La 1 septembrie vor intra în vigoare măsurile și eu le văd pe termen mai lung, până în 2025″, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a negat că există tensiuni în coaliția de guvernare. „Nu sunt. Din punctul meu de vedere nu este nicio tensiune. Cred că prioritatea unu este să găsim soluțiile cele mai bune pentru prețurile la energie”, a mai spus Ciolacu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.