Medicii trag un semnal de alarmă: Verile foarte călduroase vor duce la o creștere alarmantă a cazurilor de cancer de piele!

Share:

Medicii trag un semnal de alarmă şi spun că schimbările climatice pot avea efecte grave asupra sănătăţii oamenilor. De exemplu, aceştia spun că din cauza verilor caniculare creşte numărul cazurilor de cancer de piele.

Sarah Danson, profesor de oncologie medicală la Universitatea din Sheffield, se arată îngrijorată de faptul că, din cauza temperaturilor caniculare cu care ne-am confruntat cu toţii în ultima perioadă, există riscul înmulţirii cazurilor de cancer de piele şi implicit a deceselor cauzate de acesta.

„În calitate de medic care tratează pacienţi cu melanom, sunt cu siguranţă îngrijorată de faptul că o tendinţă susţinută de veri mai călduroase va duce la mai multe cazuri de melanom şi la mai multe decese din cauza melanomului”, a declarat Danson.

Şi Julia Newton-Bishop, un cercetător ştiinţific clinician care conduce grupul de cercetare a melanomului de la Universitatea din Leeds, se arată îngrijorată de efectele pe care le au temperaturile caniculare asupra sănătăţii oamenilor.

„Melanomul este cauzat, în esenţă, de arsurile solare, iar această vreme este atât de extremă încât mă îngrijorează faptul că arsurile solare vor creşte şi, mai târziu, şi incidenţa melanomului”, a declarat Julia Newton-Bishop.

Conform datelor de la Cancer Research UK, rata de deces prin cancer de piele în rândul bărbaţilor din Marea Britanie a crescut de peste trei ori din anii 1970, creşteri fiind înregistrate şi în rândul femeilor. Se crede că această creştere ar putea fi cauzată de mai mulţi factori, inclusiv de expunerea mai mare la soare în vacanţe.

Michelle Mitchell, directorul executiv al Cancer Research UK, avertizează că o arsură solară doar o dată la doi ani poate tripla riscul de cancer de piele, potrivit The Guardian.

cance de piele tratament cancer de piele

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.