Ministrul Sportului, Eduard Novak, în centrul unui nou scandal

După ce a fost taxat de sportivele de aur ale României, ministrul Sportului, Eduard Novak s-a scuzat că nu a fost prezent la primirea delegației României la Salonul oficial de la Otopeni, precizând că n a fost invitat.

Pentru prima dată în istorie lotul de Canotaj al României a obținut cinci medalii de aur şi trei de bronz la Campionatele Europene de la Munchen. Și, totuși, aceste rezultate nu i-au făcut pe oficialii de la Ministerul Sportului să-și facă apariția la festivitate de primire de pe Aeroportul Otopeni.

Simona Radiş, medaliată cu aur la dublu vâsle feminin şi la Munchen, le-a urat luni „vacanţă plăcută” politicienilor care nu au venit să întâmpine ”flotila” tricoloră pe aeroport. „Le urăm vacanţă plăcută în continuare, să ne urmărească la televizor. Probabil că trebuie mai multe rezultate, iar dacă vom reuşi atunci sper că vor face un mic deranj şi vor veni aici alături de noi”, a spus Simona Radiş.

La scurt timp a venit și reacția ministrului Sportului. Eduard Novak și-a motivat absența spunând că primirea sportivelor a fost organizată de Federaţia Română de Canotaj, iar Ministerul Sportului nu a fost invitat să participe.

„Vreau să felicit încă o dată canotorii români, dar şi antrenorii, federaţia şi pe toţi cei care au pus umărul la rezultatele lor remarcabile, pentru performanţele istorice de la Campionatele Europene. Am transmis mesaje de felicitare, publice şi private, şi în timpul competiţiilor, pe care le-am urmărit îndeaproape, cu emoţie, mândrie şi interes. Primirea delegaţiei noastre la revenirea în ţară a fost organizată de Federaţia Română de Canotaj. Federaţia a programat evenimentul, s-a ocupat de închirierea Salonului Oficial şi a invitat presa. Ministerul Sportului nu a fost invitat să participe nici la organizare, nici la evenimentul în sine, şi nici nu a primit o informare oficială în acest sens. Vă asigur că am fi onorat cu mare bucurie orice propunere de participare, în orice formă, cum am făcut-o de atâtea ori când sportivii români au revenit în ţară cu rezultate internaţionale”, afirmă ministrul, într-o postare pe Facebook.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.