75 de producții de televiziune, în finala competiției SIMFEST

Organizatorii celei de-a XIX-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film şi Televiziune SIMFEST, care va avea loc la Târgu Mureş în perioada 29 august – 4 septembrie, au anunţat, miercuri, că 75 de producţii de televiziune au fost selectate pentru a intra în finala competiţiei, din cele 180 înscrise în faza de preselecţie.

„Au fost înscrise în competiţie 180 de creaţii din 38 de ţări. Juriul de preselecţie a ales pentru finală 75 de producţii, din care 14 sunt româneşti. Juriul final e în plină activitate de vizionare şi va lua decizia la Târgu Mureş, în perioada festivalului (…) Ca de obicei, va fi un adevărat complex cultural, care va oferi publicului expoziţii, proiecţii de filme, dezbateri, spectacole, workshop-uri şi masterclass-uri. Festivalul este sprijinit de Uniunea profesioniştilor de Film şi Audiovizual UPFAR-ARGOA şi de Societatea Autorilor Români de Audiovizual DACIN-SARA în susţinerea şi promovarea cinematografiei româneşti şi propune publicului întâlniri memorabile cu personalităţi precum regizorii Iza Bostan şi Nicolae Mărgineanu sau actorii Maria Ploae, Isabela Neamţu, Dan Puric şi Marcel Iureş”, au arătat organizatorii, într-un comunicat de presă.

Proiectul este cofinanţat de Primăria Municipiului Târgu Mureş şi susţinut de Primăria Sângeorgiu de Mureş, Primăria Municipiului Reghin şi de Consiliul Judeţean Mureş

În programul festivalului se regăsesc proiecţii publice ale producţiilor din concurs, dezbateri, proiecţii de filme artistice româneşti, expoziţii de caricatură şi de fotografie.

La Şcoala de Vară SIMFEST cei interesaţi pot învăţa despre conştientizarea corporală prin mişcare scenic, cu coregrafa Iza Bostan (UNATC), despre noul teatru, cu actorul Dan Puric şi despre actorul în 4 dimensiuni: teatru, film, televiziune, radio, cu actorul Marcel Iureş.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.