Cum reușesc agențiile să fie mereu cu un pas înaintea pariorilor

Share:

Pariurile live au devenit extrem de populare în ultimul deceniu. Mulți microbiști se distrează jucând la pariuri în timp ce urmăresc diverse partide, după ce revendică cele mai bune bonusuri la casele de pariuri online. În ultimii ani, au început să apară inclusiv meciuri din Liga a 3-a a României în ofertele de pariuri live, deși acest meciuri nici măcar nu sunt televizate. Chiar și așa, casa de pariuri este întotdeauna cu un pas înainte jucătorului, oprind pariurile în momentele delicate și ajustând constant cotele, în funcție de situația din teren. Anumiți pasionați pariază chiar și atunci când merg la stadion, însă nici atunci nu reușesc să fie mai rapizi decât operatorii. Cum este acest lucru posibil?

În realitate, casele de pariuri nu se bazează pe transmisiile televizate ale partidelor pentru a controla oferta, întrucât acestea vin la pachet cu delay-uri, iar câteva secunde pot fi cruciale la un meci de fotbal. Există firme specializate, care angajează sau contractează diverse persoane pentru a merge la meciuri și a raporta în timp real ce se întâmplă pe teren. De regulă, la fiecare partidă sunt trimiși cel puțin doi angajați, pentru ca operatorul să aibă un backup și să prevină eventualele tentative de fraudă.

Meseria de „Data Scouter” este una pretabilă pentru microbiști, care vor să facă un ban în plus, însă nu este foarte bine remunerată. Biletele și carburantul sunt decontate, iar plata pentru un meci este de aproximativ 50 de euro. Angajatul trebuie să meargă la stadion cu o oră înainte de meci și să încerce să găsească un loc din care să poată vedea acțiunea de pe tot terenul. Cu ajutorul unui telefon mobil, scouterul trebuie să raporteze tot ce se întâmplă în meci: atunci când se desfășoară un atac normal, unul periculos, când apare un aut, corner, o lovitură liberă, un penalti, atunci când jucătorii sunt avertizați sau când se marchează un gol (și să descrie metoda marcării: șut, cu capul, penalti, lovitură liberă, autogol etc.). Dacă conexiune la internet se întrerupe și nu mai poate stabilită, acesta trebuie să sune un agent și să transmită pe cale orală acțiunea din teren.

Înainte de a începe, candidatul este instruit și apoi trebuie să efectueze câteva teste virtuale, raportând cele desfășurate pe parcursul unei partide înregistrare. După ce obține un punctaj bun, acesta urmează să primească misiuni. Scouterul va fi penalizat dacă greșește mai mult decât îi permite baremul și poate chiar să piardă întreg onorariul dacă comite greșeli majore, în momentele cheie. Având în vedere condițiile meteo, distanța față de stadion, condițiile din tribune, stresul de a transmite informații corecte și în timp util, dar și toți ceilalți factori potențial perturbatori, această meserie este una destul de solicitantă.

Așadar, trebuie să știi că în oferta de pariuri live se pot strecura totuși anumite erori. Din acest motiv, datele furnizate în platforma de live betting nu trebuie luate ca atare, pentru că se va ține cont de datele oficiale, iar dacă observi că în contul tău s-a comis o greșeală, poți reclama acest lucru furnizând linkuri către site-urile oficiale.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.