Eurodeputatul umanist, Maria Grapini, cere responsabilitate din partea guvernaților: „Nici o țară din UE nu-și asumă să ofere gaz celorlalte țări până nu asigură necesarul pentru cetățenii săi!”

Share:
SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, membru în Grupul S&D, a tras un semnal de alarmă în privința necesității reglementării de către guvernanți a relației cu furnizorii de gaze.

„Luna august se apropie de sfârșit. Frigul poate veni la începutul lunii octombrie și, din păcate, nu știm nici noi, cetățenii, și nici administrațiile locale, cum vom trece peste această iarnă. Guvernanții trebuie să reglementeze, urgent și foarte clar, relația cu furnizorii de gaze!”, a precizat eurodeputatul Grapini, care a adăugat că obligația fiecărui guvern este să-și protejeze cetățenii.

Mai mult, Maria Grapini a criticat, încă o dată, faptul că România, prin declarația premierului Ciucă, a fost prima țară din UE care și-a asumat, deși era vorba doar de o recomandare a UE, să reducă cu 15% cantitatea de gaze ce va fi consumată la iarnă.

„De ce s-a făcut această declarație până când nu am rezolvat problema gazului pe plan intern? De ce noi, ca și stat, ne-am lăudat deja la UE că avem deja în depozite cantitatea necesară de gaze? O spun, clar, ca și europarlamentar: nicio țară din UE nu-și asumă să ofere gaz celorlalte țări până nu asigură necesarul pentru cetățenii săi și așa este și normal să fie! Înțeleg să fii solidar cu celelalte state din UE dar mai întâi te asiguri că nu sunt afectați cetățenii români!”, a punctat europarlamentarul umanist.

În context, eurodeputatul Grapini a dat exemplul municipiului Timișoara ai cărei locuitori au trecut, prin frig, iarna trecută, spitalele neavând căldură, pacienții fiind nevoiți “să stea cu șapte pături, și alea donate, pe ei”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.