Femeile antreprenor pot primi până la 200.000 de lei de la stat!

Share:

Femeile care au o firmă sau dețin cel puțin 50% din acțiunile unei companii pot aplica la o finanțare a Ministerului Antreprenoriatului și Turismului. Bugetul maxim pentru acest an este 157.624.000 lei, iar beneficiarele pot obţine maxim 200.000 lei/societate.

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului continuă seria de măsuri privind încurajarea şi stimularea înfiinţării de întreprinderi mici şi mijlocii prin lansarea Programului naţional multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor.

„Dorim să marcăm simbolic lansarea celui de-al treilea program din pachetul celor 13 programe pregătit de către minister, în ideea de a susţine şi dezvolta mediul de afaceri din România. Aşa cum se ştie, acum aproape o lună de zile, pe 19 iulie, am lansat primele două programe, Start-up naţional şi Start-up dedicat românilor din diaspora, iar săptămâna aceastajoi, 18 august, de la ora 10.00 vom lansa programul Femeia antreprenor, fiind al treilea apel deschis în cursul anului 2022. Ca o caracteristică de bază a acestui program, printre altele, el contribuie şi la atingerea unuia dintre standardele OCDE şi mă refer aici la egalitatea de gen din domeniul antreprenorial”, a afirmat Daniel Cadariu.

Ministrul a explicat că acest program va fi al treilea apel deschis în acesta an pentru întreprinderile mici şi mijlocii din România, fiind vizată diminuarea decalajelor dintre femeile şi bărbaţilor antreprenori, mai ales că doar 36,84% din asociaţi sau acţionari sunt femei.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.