Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, îi liniștește pe români, în contextul valului șase al pandemiei: Nu este cazul să se discute despre eventuale restricții de viitor!

Share:

Alexandu Rafila a declarat pentru România TV că situația din spitale, în contextul ascensiunii celui de-al șaselea val de COVID-19, este sub control. Numai 3% din capacitatea ATI este ocupată și aproximativ 1.000 de persoane peste limita din spitale au fost internate.

Ministrul Sănătății confirmă că a existat o creștere a cazurilor de infectare cu COVID-19, numărul acestora dublându-se săptămânal și se preconizează că această creștere v-a continua să se mărească. Institutul Național de Sănătate Publică crede că vom asista la o creștere abruptă la mijlocul lunii august, iar apoi vom intra într-o perioadă de stabilizare. Rafila recomandă ca populația să nu se panicheze, situația fiind sub control.

Valul al șaselea nu reprezintă o noutate în ceea ce privește simptomatologia, majoritatea noilor cazuri au evoluat asemănător unor viroze, fără implicații, acest lucru observându-se și în faptul că numărul de internări este mai mic decât numărul cazurilor de infectări înregistrate.

În toamnă este așteptat un nou lot de vaccinuri cu formula adaptată care previne transmiterea actualei tulpini care circulă la nivel mondial, iar acesta va fi recomandat tuturor persoanelor care nu au făcut încă doza 3 sau 4 și în primul rând persoanelor care lucrează în domeniul medical și iau contact direct cu virusul.

Momentan, Ministerul Sănătății nu poate impune restricții, dar se recomandă purtarea măștii în spațiile medicale, în mijloacele de transport și în spațiile aglomerate. Rafila recomandă ca acolo unde există spații în care mai multe persoane își desfășoară activitatea, acestea să fie periodic aerisite pentru a micșora riscul de infectare.

Nu este cazul să se discute despre eventuale restricții de viitor, situația din spitale fiind atent monitorizată, iar la nivelul asistenței medicale nu există probleme.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.