Președintele Joe Biden a semnat un proiect de lege de 700 de miliarde de dolari care vizează combaterea schimbărilor climatice şi reducerea costurilor cu asistenţa medicală

Share:

Preşedintele SUA, Joe Biden, a semnat un proiect de lege de 700 de miliarde de dolari care vizează combaterea schimbărilor climatice şi a costurilor cu asistenţa medicală, crescând în acelaşi timp impozitele, în special pentru cei bogaţi.

Legea include măsuri pentru a respecta promisiunile Congresului de zeci de ani de a reduce preţul medicamentelor eliberate pe bază de reţetă. Versiunea finală are un domeniu de aplicare mai modest decât pachetul de 3,5 miliarde de dolari prevăzut iniţial de democraţi, relatează G4Media, care citează BBC.

Un element emblematic al agendei lui Biden, proiectul de lege ar putea oferi un impuls înaintea alegerilor de la jumătatea mandatului. Alegătorii care vor vota în noiembrie vor decide dacă democraţii lui Biden vor păstra controlul Congresului pentru încă doi ani.

Preşedintele a salutat proiectul de lege în momentul în care l-a semnat, marţi, ca fiind „ultima piesă” a agendei sale interne.

Pachetul investeşte 375 de miliarde de dolari pentru combaterea schimbărilor climatice – cea mai importantă investiţie federală din istorie în această problemă.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.