Nicușor Dan, implicare totală. Primarul general a semnat certificatul de urbanism pentru reparația monumentului – Fântâna George Grigorie Cantacuzino, amplasat în Parcul Carol!

Primarul general, Nicușor Dan, a semnat certificatul de urbanism pentru reparația capitală a monumentului – Fântâna George Grigorie Cantacuzino, amplasat în Parcul Carol.
„Lucrările presupun restaurarea bazinului, a cascadei şi a corpului fântânii, dar şi reparația instalației electrice și a celei de apă.
Până în prezent au fost realizate Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI), proiectul tehnic şi au fost obţinute certificatele de urbanism necesare demarării lucrărilor.
Fântâna George Grigorie Cantacuzino este un monument neoclasic, construit de arhitectul Al. Freiwald și sculptorul Karl Storck în anul 1870, la inițiativa primarului de atunci, Gheorghe Grigore Cantacuzino.
Ultimele intervenţii asupra monumetului au avut loc în anul 2005, din păcate fântâna fiind în prezent nefuncţională”, a precizat, pe pagina de Facebook, primarul general.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.