Vlad Voiculescu pune tunurile pe Alexandru Rafila: În ritmul acestuia, nu vom vedea nici măcar o cărămidă din spitalele regionale până în 2024!

Share:
Fostul ministru USR al Sănătății, Vlad Voiculescu, îl „desființează” într-o postare pe pagina de facebook, pe actalul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila. 
„Fabulos domnul Rafila la Antena 3.
Il intreaba moderatorul
“- de cat timp ati inceput mandatul?
– De 8 luni.
– Si aveti domnule profesor niste investitii incepute de dumneavoastra in acest mandat?” Si subiliaza parca: “NU mostenite.”
Raspunsul domnului parlamentar, ministru, medic sef de sectie, profesor Rafila* a inceput in mod fabulos cu spitale regionale (anuntand glorios ca s-a finalizat licitatia pentru proiectarea a doua dintre ele) si a terminat cu fondurile din PNRR pentru cabinetele medicilor de familie.
A inceput si a terminat cu doua proiecte mostenite de la tehnocrati si USR.
Proiectele de spitale regionale au inceput in 2016 de mine prin semnarea cu BEI (vicepresedintele BEI a fost in decembrie 2016 la Bucuresti pt. a semna acordul pt. pregatirea studiilor de fezabilitate). PSD comenta atunci pe la colturi. E adevarat ca apoi au fost intarziate de PSD cel putin 6 ani, iar in ritmul domnului Rafila de acum nu vom vedea nici macar o caramida din aceste spitale pana in 2024.
Banii pentru cabinetele de medicina de familie au fost alocati in mandatul meu, la initiativa Ioanei Mihaila, cu aprobarea lui Cristi Ghinea. PSD din nou, comenta pe la colturi atunci.
Culmea este ca imi amintesc comentariile din culise ale PSD de la momentul in care ambele proiecte au fost puse pe roate. Domnul Rafila si-a manifestat de altfel de nu stiu cate ori public dezinteresul pentru spitalele regionale. Cu mare drag PSD ar fi omorat ambele proiecte si ar fi trimis banii catre prietenii lor specialisti in tocat bani publici. Din fericire atunci PSD era in opozitie, altfel cu ce se mai lauda domnul Rafila astazi?
**am enumerat doar rolurile pentru care este platit acum domnul Rafila. Circa 6.000 euro / luna.
Camera Deputaţilor (2.400 de euro)
Ministerul Sănătăţii (600 de euro),
Institutul Matei Balş (1.800 de euro)
Universitatea Carol Davila (1.730 de euro),
Domnul Rafila are cele mai mari depozite la bănci din rândul celor din cabinetul Ciucă, respectiv 700.000 de euro, investiţii la Bursa de Valori Bucureşti de 200.000 de euro şi are acordat un împrumut de 235.000 de euro către un membru al familiei. Cu o avere de vreo 3-4 milioane de euro, domnul Rafila este un biet medic roman care a lucrat – conform propriului CV – doar la stat”, a precizat fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.