Ce avantaje aduce un program salarizare complex pentru companiile BPO?

Ce module trebuie să dețină un program salarizare pentru a servi drept partener tehnologic pentru companiile de BPO (Business Process Outsourcing)? Răspunsul ar fi, module cât mai complexe și mai configurabile. Deoarece odată cu schimbările din mediul de business, tot mai multe organizații aleg să își externalizeze serviciile de resurse umane și payroll către companiile de BPO. Astfel, acestea ajung să aibă nevoie de module variate. De la module de calcul salarial la module care genereaza fluturas salariu, gestionează reținerile salariale, exportă notele contabile, emit rapoarte pentru companie și așa mai departe.

Prin colaborarea cu un furnizor de încredere, companiile BPO pot oferi la rândul lor servicii de încredere companiilor cu care colaborează. Mai mult, având la bază un program salarizare complex, acestea își pot desfășura activitatea mai repede, cu costuri mai scăzute și un randament mai ridicat. În continuare, vom detalia ce avantaje aduce un program salarizare complex pentru companiile de BPO.

Un program salarizare oferă eficiență și precizie în calculul salarial

Procesul de calcul salarial devine mai simplu atunci când ai la îndemână un instrument complex și ușor configurabil. Un program salarizare are în componență diverse module care contribuie la calculul salarial, genereaza fluturas salariu, exportă documente de interes, calculează plățile în avans și reținerile salariale și multe altele. Astfel, acoperă o varietate largă de procese necesare companiilor.

Mai mult, cu un program salarizare, poți gestiona calculul salarial pentru diverse tipuri de organizații, indiferent de complexitatea situației lor. Acesta îți oferă posibilitatea de a lua în considerare: baza de calcul, informațiile referitoare la prezență, bonusuri, tichete, sporuri, diurne, plăți în avans, prime, rețineri salariale și așa mai departe. Totodată, poți gestiona salariile pe diverse centre de cost, pentru ca totul să decurgă conform așteptărilor. Bineînțeles, dacă se observă greșeli de calcul, un program salarizare îți pune la dispoziție și un modul de corecții, cu ajutorul căruia poți elimina orice eroare.

Genereaza fluturas salariu personalizat

Un modul de generarea și distribuire a fluturașilor de salariu reprezintă o necesitate când vine vorba de companiile BPO. Totuși, pe lângă faptul că este necesar ca acesta să se regăsească în programul de salarizare, este important să fie și ușor de configurat. Acest lucru se datorează faptului că nevoile clienților deserviți de companiile BPO sunt diverse. Chiar și când vine vorba de fluturașul de salariu. Unii angajatori își vor dori să existe o explicație clară pentru fiecare element din fluturașul de salariu, alții nu. Acest lucru depinde de fiecare politică în parte.

Totuși, un modul care genereaza fluturas salariu nu este folosit strict pentru generarea și trimiterea fluturașilor. Cu ajutorul modulului dintr-un program salarizare pot fi trimise rapoarte, adeverințe, felicitări personalizare, informări sau diverse notificări pentru angajați. Implicit, comunicarea cu angajații devine și ea mai ușoară.

Ai parte de un sistem complex de raportare

Un program salarizare îți pune la dispoziție module dedicate pentru procesul de raportare. Poți extrage, prelucra și afișa datele în diferite formate, pentru ca toate rezultatele să fie ușor de interpretat. Poți realiza rapoarte cu privire la activitățile administrativ-financiare din companie cu toate informațiile existente în baza de date.

Mai mult, poți emite rapoarte simple sau complexe, pentru diferite entități: companie, grup sau instituțiile statului. Modulul de rapoarte poate crea chiar și rapoarte de tip dashboard pe baza unei machete predefinite în Excel, importate în modul. Astfel, toate nevoile clienților tăi pot fi acoperite.

Programează un DEMO pentru dp-Payroll

dp-Payroll este un program salarizare complex, cu 25 de ani de experiență pe piață. Cu ajutorul acestuia sunt generați lunar aproximativ 300.000 de fluturași de salariu din mediu privat din România. Soluția îți pune la dispoziție 19 module distincte, cu un grad ridicat de configurabilitate pentru a te putea plia mai ușor pe nevoile clienților.

Programează un demo gratuit cu specialiștii UCMS by AROBS, și descoperă cum te poate ajuta dp-Payroll în eficientizarea procesului de calcul salarial pentru clienții tăi. Poți contacta consultanții UCMS by AROBS prin e-mail: sales@ucms.ro sau la numărul de telefon: 0738 822 537.

Sursă foto: Freepik

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.