Ludovic Orban (Forța Dreptei) critică dur eșecul programului Casa Verde Fotovoltaice!

Share:
Liderul Forța Dreptei, Ludovic Orban susține că programul CASA VERDE FOTOVOLTAICE a fost lansat cu surle și trâmbițe de guvern în decembrie 2021.
„Președintele Administrației Fondului de Mediu declara:„ Nu este posibil să stea persoana fizică 2 ani până dosarul va fi evaluat. Ceea ce am promis este că fotovoltaicele care se depun în decembrie în cel mai rău caz până în iunie le contractăm”.
Încă de la lansarea din 21 decembrie 2021, softul s-a blocat. Ministrul Mediului a recunoscut ulterior că firma care a fost desemnată să realizeze softul avea un singur angajat. Bâlbâielile au continuat în derularea programului. Atât în selectarea instalatorilor cât și în privița depunerii cererilor din partea proprietarilor de case care au aplicat la finațarea de 20.000 de lei pentru montarea de panouri fotovotaice.
Cert este că astăzi, 22 august 2022, AFM nu a finalizat evaluarea a nici măcar 15% dintre cele peste 45.000 de cereri depuse. Iar conform ritmului actual în care se evaluează și aprobă cererile este foarte probabil ca procesul să nu se finalizeze mai devreme de sfârșitul anului. Ce să mai vorbim de semnarea contractelor de finanțare și de realizarea efectivă a lucrărilor.
În plină criză energetică, deși beneficiază de finanțare certă, deși există sute de firme selectate să realizeze lucrările și deși există peste 45.000 de familii care au depus solicitări de instalare a panourilor fotovoltaice pentru producerea de energie verde, guvernul nu este în stare să asigure derularea acestui program prin proceduri simple și transparente care să permită creșterea rapidă a producției de energie verde și care să sprijine persoanele fizice care vor să își asigure autonomia energetică a caselor. Și în acest timp se ceartă și încearcă să arunce pisica unul în curtea celuilalt pentru impotența în materie de politică energetică”, a precizat, pe pagina de facebook, Ludovic Orban.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.