Marcel Ciolacu, un nou mesaj tranșant către ministrul Virgil Popescu și liberali: Românii nu vor plăti mai mult pentru facturile la energie la iarnă!

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a vorbit luni, 22 august, despre tarifele la energie pe care populația va trebui să le suporte din toamnă.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, susține că românii nu vor plăti mai mulți bani pentru facturile la energie din toamnă și iarnă. De asemenea, oficialul social-democrat i-a cerut lui Virgil Popescu să vină până la 1 septembrie cu un act normativ pentru energie.

„Am văzut că această liberalizare, să nu îi mai spun tâmpită, haotică, cum spune BNR-ul, a dus de fapt la inventarea din nou a băieţilor deştepţi din energie. A fost vândută energia cu 300, 400, anul trecut, iar astăzi, o cumpărăm cu toţii la un preţ de 3.000.

Avem o supraimpozitare la producători, dar şi acolo cineva a strecurat, în ordonanţă, să fie luat preţul mediu, astfel încât s-au încadrat sub 440, ca să fie această supraimpozitare.

Chiar mi-aş dori ca primul-ministru să afle cine a strecurat acest preţ mediu în ordonanţa trecută, să ştim şi noi cine, subteran, face jocurile în România pentru energie”, a declarat Ciolacu.

Mingea se află pe terenul lui Virgil Popescu, susține președintele PSD.

„E posibil să fie o scăpare a ministrului, dar responsabilitatea este a Ministerului Energiei, pentru că ei sunt promotorii ordonanţei. În opinia mea, în acest moment, domnul ministru Virgil Popescu are o responsabilitate ca, până la 1 septembrie, să vină cu un act normativ care să reglementeze perioada în care energia este deja vândută şi perioadă următoare, când energia nu este vândută şi cred că este cazul să venim cu o perspectivă până în 2025”, a adăugat el.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.