Deputatul USR, Claudiu Năsui, avertizează: Pentru mediul privat creșterea salariul minim va însemna concedieri și falimente!

Deputatul USR, Claudiu Năsui, avertizează faptul că „Guvernul PSD-PNL vrea să crească salariul minim pentru a crește salariile bugetarilor și pentru a lua și mai mulți bani din economia privată!”.
„Pentru mediul privat creșterea salariul minim va însemna concedieri și falimente. Creșterea salariului minim fiind o armă fiscală pentru a lua mai mulți bani la buget din munca dumneavoastră.
În condițiile în care întreprinderile românești au probleme din ce în ce mai mari cu plata facturilor, multe vor fi nevoite să dea afară angajați și să-și reducă organigramele. Asta în timp ce la stat numărul de angajați a tot crescut și a ajuns la nivele record.
În același timp, creșterea salariul minim înseamnă automat creșterea salariilor la stat. Toate salariile la stat depind de nivelul salariului minim. Iar odată cu creșterea lor, cresc și toate pensiile speciale. Nu de alta, dar pensia speciale este că este legată de nivelul salarizării la stat (nu de punctul de pensie).
Hai să luăm un exemplu ca să înțelegem mai bine. Prim-ministrul statului are și salariu de la stat și pensie specială tot de la stat. Ca să vă dați seama cât de mare e anvergura pensiilor speciale, pensia specială a domnului Ciucă este chiar mai mare decât salariul său de prim-ministru!
Fantastic, nu? Prim-ministrul are, conform legii salarizării, de 11.5 ori salariul minim. Așa că atunci când crește salariul minim, prim-ministrul va avea o multiplă creștere a veniturilor. Din salariu va câștiga peste 5.175 de lei pe lună (brut), iar pensia specială îi va mai crește cu încă ~20% (procentul e incert pentru că se determină indirect din creșterea salariului minim).
De aceea statul preferă să tot crească salariul minim brut în loc să reducă impozitarea muncii.
Dacă PSD sau PNL voiau să ajute românii pe salarii mici, ar fi crescut salariul minim net prin reducerea impozitării muncii.
Pot începe implementarea zero taxe pe salariul minim pe trepte. Mai întâi pe 500 de lei, apoi pe o mie de lei, etc. Astfel ar fi putut crește salariul minim fără să lovească în întreprinderi și fără să crească salariile și pensiile speciale la stat.
Soluții există. România nu e o țară săracă, e o țară sărăcită de o clasă politică care își caută numai privilegii pentru ei și grupurile de interese care îi susțin”, a precizat Claudiu Năsui.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.