Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ultimul avertisment pentru TAROM: Ori respectă planul de redresare, ori se închide!

Încă o companie de stat riscă să intre în faliment. Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a dat vestea proastă despre TAROM. 

TAROM se află de ani de zile pe pierdere, o tendință ce nu poate continua la nesfârșit, susține ministrul Transporturilor. Din acest motiv, compania de stat trebuie să pună în practică un plan de redresare, urgent, a avertizat oficialul MT.

„Situația economică a TAROM- ului nu e una fericită, dar statul român, în speță Ministerul Transporturilor, a agreat împreună cu Comisia Europeană un plan.

Ca să avem o șansă să salvăm compania națională de transport aerian, trebuie să punem în aplicare acest plan, pe care conducerea Tarom, indiferent care e ea, trebuie să-l urmărească pas cu pas. 

Vreau să subliniez că orice abatere de la acest plan agreat cu Comisia Europeană ne va duce în scenariul din alte țări din regiune. Dacă ne uităm în jur, singurele companii naționale de transport aerian care au rămas pe piață sunt TAROM și LOT-ul polonez.

În rest, toate au fost închise, toate sunt falimentare. Așa că avem această șansă”, a precizat Sorin Grindeanu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.