Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, cere explicații premierului Ciucă pe tema strategiei Guvernului privind TAROM

Share:
SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

În calitatea sa de europarlamentar român, membru în Comisia pentru Transport și Turism a Parlamentului European, dar și în calitate de pasageră (de cel puțin două ori pe săptămână) a companiei TAROM, Maria Grapini a transmis o scrisoare deschisă premierului Nicolae Ciucă, cerând explicații pe tema strategiei Guvernului privind TAROM, o companie națională importantă pentru transportul aerian.

Potrivit eurodeputatului Grapini, întârzierile frecvente ale curselor interne și externe motivate prin lipsă de aeronave sau aeronave defecte s-au înmulțit în ultimii doi ani, mai mult serviciile la bord fiind scoase la clasa business fără a se reduce, însă, și prețul biletului.

În opinia Mariei Grapini, calitatea serviciilor la sol a scăzut pe motivul lipsei personalului și a salariilor inadecvate. În context, europarlamentarul umanist consideră că drepturile pentru pasageri stabilite prin reglementările europene trebuie respectate.

Eficientizarea companiei poate fi făcută, dacă statul prin puterea Guvernului dorește să mai avem o companie națională de transport aerian, mai spune eurodeputatul român.

„Vă solicit, domnule Prim-ministru, să explicați public care este strategia privind funcționarea la parametri calitativi a companiei TAROM. Un Consiliu al Administrației neprofesionist și cu management atribuit unor oameni fără competențe a adus compania în pragul falimentului. Acest lucru se dorește? Aceasta este întrebarea adresată de mulți români. Aștept cu interes, răspunsul dumneavoastră pentru a răspunde la rândul meu, cetățenilor care mă întreabă”, a conchis, în scrisoarea sa adresată premierului, eurodeputatul umanist, Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.