Noul rege al Angliei, Charles al III-lea, are strămoși în România!

Share:

Noul rege Charles este suveranul britanic cel mai apropiat de țara noastră. Prima lui vizită în România a fost în 1998 și, de atunci, el a venit aproape în fiecare an în Romania. Charles al III-lea a fost ultima oară aici în acest an, în luna mai, când a vizitat un centru de refugiați ucraineni și s-a întâlnit cu președintele Iohannis. De fiecare dată, Prințul de Wales a avut numai cuvinte de laudă despre români și România. 

„De-a lungul anilor, de la prima mea vizită cu peste 20 de ani în urmă, am ajuns să cunosc și să apreciez atât de multe în România. Moștenirea ei istorică excepțională și neîntrecuta ei biodiversitate, întinsele ei păduri mixte și încântătoarele ei priveliști”, a povestit Charles al III-lea.

Fundația Prințului de Wales în România a fost înființată în 2015, iar în primii trei ani de activitate a investit peste un milion de lire sterline în România. Charles a cumpărat mai multe proprietăți în țara noastră, iar destinația pe care nu o ratează niciodată atunci când vine pe meleagurile românești este satul Viscri din județul Brașov.

„România este o țară uimitor de diversă, de la Delta Dunării, cea mai mare și mai sălbatică zonă umedă a Europei, la pădurile, izvoarele și mănăstirile Bucovinei, Moldovei și Maramureșului, colinele Apusenilor sau întinderile nelocuite ale Harghitei”, a afirmat Charles al III-lea.

Mulți spun că Charles a făcut mai multe pentru turismul românesc decât autoritățile care ar trebui să se ocupe de acest lucru. De nenumărate ori, noul rege al Marii Britanii a îndemnat bogații lumii să viziteze țara noastră.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.