Totul despre bursele sociale ale elevilor în noul an școlar!

Începutul de an şcolar vine cu veşti proaste pentru o parte dintre elevi. Ministerul Educaţiei a decis să taie bursele sociale copiilor din mediul rural care merg la liceu în altă localitate.

Potrivit Ordinului de ministru nr. 5.379 din 7 septembrie 2022, obținut de Edupedu.ro, elevii din mediul rural care merg la liceu în altă localitate vor rămâne fără bursele sociale.

Până acum, elevii din mediul rural care mergeau la liceu într-o altă localitate, deoarece nu aveau posibilitatea de a studia într-o unitate de învățământ din localitatea de domiciliu, primeau bursa de ajutor social. Acordarea banilor nu era condiţionată de venitul net lunar al familiei.

Măsura fusese introdusă în 22 decembrie 2021, prin ordinul de ministru 5.870/2021. Valoarea bursei sociale este de 200 de lei pe lună.

Acum, chiar la început de an şcolar, elevii au primit o veste proastă.

„Elevii din învățământul primar și gimnazial din mediul rural, care sunt școlarizați într-o altă localitate, întrucât nu au posibilitatea să studieze într-o unitate de învățământ din localitatea de domiciliu, acordarea bursei nefiind condiționată de venitul net lunar al familiei; prin localitate de domiciliu se înțelege comuna/orașul cu subdiviziunile sale administrative”, se arată în Ordinul de ministru din 7 septembrie 2022.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.