Joe Biden va participa la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Share:

Preşedintele american Joe Biden a declarat vineri că va participa la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, care a decedat joi seară, la vârsta de 96 de ani, relatează USA Today.

”Nu ştiu încă care sunt detaliile, dar voi participa”, a transmis Joe Biden reporterilor care călătoresc cu el în Ohio.

Data şi detaliile înmormântării Reginei Elizabeth a II-a nu au fost stabilite, dar vor fi făcute publice ”în timp util”, potrivit Palatului Buckingham. Funeraliile vor avea loc la Westminster Abbey din centrul Londrei.

”În mai puţin de o săptămână, ne vom reuni alături de întregul popor şi de comunitatea mondială să o conducem pe ultimul drum pe iubita mea mamă, a declarat Regele Charles al III-lea, în primul discurs adresat naţiunii.

Regina va fi apoi înmormântată în Capela St George de la Castelul Windsor, alături de mama, tatăl şi soţul ei, Prinţul Philip.

Biden o cunoaştea pe regină de trei decenii şi s-au întâlnit de trei ori, cel mai recent în iunie 2021, când Regina Elizabeth a II-a i-a găzduit pe el şi pe Prima Doamnă la Castelul Windsor în timpul vizitei lor în Regatul Unit, cu ocazia participării la summitul liderilor Grupului celor Şapte.

După acea vizită, Biden le-a mărturisit reporterilor că regina a fost ”foarte amabilă” şi a declarat că a invitat-o la Casa Albă. Biden a spus că monarhul i-a amintit de răposata sa mamă.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.