Regizorul Cristina Jacob și actrița Alexandra Dinu împreună pe covorul roșu la Festivalul de Film de la Veneția

Share:

Cristina Jacob, regizoarea filmelor de succes “Oh, Ramona”, sequel-ul “Selfie” si “Poveste de dragoste”, se afla zilele acestea in Venetia, la cel mai vechi festival de film din lume.

“Perfect Escape” este noul film regizat de Cristina Jacob la care a lucrat in ultimii doi ani si pe care il va lansa in curand, insa, pana atunci, regizoarea primeste cu mare interes premierele filmelor internationale.

Invitata la Festivalul de Film de la Venetia la premiera “Blonde”, regizat de Andrew Dominik, Cristina Jacob a mers împreună cu actrita Alexandra Dinu. Cele doua romance au stralucit pe covorul rosu, aducand prin aparitiile lor ravisante un omagiu actritei Marylin Monroe, a carei viata este portretizata in filmul “Blonde”.

Prezenta celor doua romance pe covorul rosu de la Venetia nu este intamplatoare, regizoarea Cristina Jacob si actrita Alexandra Dinu pregatesc un proiect cinematografic la care vor lucra impreuna, fiind de fapt si prima lor colaborare de genul asta.

Cristina Jacob si Alexandra Dinu au mers impreuna la mai multe premiere de film din cadrul festivalului, printre care la “L’Immensita”, “Dead for a dollar” si “Blonde”.

După o atât de lungă pandemie, îmi era foarte dor să văd iarăși filme în sala de cinemaMagia creata în cele doua ore în care, privind o alta poveste, descoperi cum devine și a ta…

Ca regizor, nu am avut pornirea să “ies în lume”, m-am ferit multă vreme să merg la festivaluri… De curând, descopăr valoarea și importanța lor. Sunt locul în care ies la lumină noi talente, locul în care – văzându-și filmele – regizorii, scenariștii și actorii se pot conecta pentru viitoare proiecte.

M-au atins în mod profund filmele Limmensità” și Blonde”, filme ce vorbesc despre femei din alte generații decât a mea. Am putut măsura schimbarea mentalităților, drumul parcurs de atunci încoace, dar și cel încă rămas. Cred cu tărie în puterea cinematografului și a media de a trezi conștiința colectivă. Și tocmai asta fac cele două filme, pe care le-am aplaudat îndelung.”

Cristina Jacob a purtat pe covorul roșu al Festivalului de film de la Veneția numai ținute create de designeri romani susținând astfel potențialul oamenilor cu adevărați talentați din România.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.