Premierul Ciucă va adopta măsuri pentru marii consumatori de energie

Share:

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că pachetul de protejare a economiei al Guvernului este completat după aprobarea ajutorului de 1,5 miliarde de euro de la Bruxelles.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, luni, că, prin aprobarea ajutorului de stat de către Comisia Europeană se va completa „pachetul de protejare a economiei de efectele creșterii prețurilor la energie cu măsuri destinate marilor consumatori energetici.
Comisia Europeană a aprobat luni, o schemă de ajutoare a României în valoare de 1,5 miliarde de euro pentru acordarea unei compensații parțiale întreprinderilor mari consumatoare de energie confruntate cu o creștere a prețurilor la energie electrică ce rezultă din costurile indirecte ale emisiilor în cadrul sistemului UE de comercializare a certificatelor de emisii (ETS).
„Completăm pachetul de protejare a economiei de efectele creșterii prețurilor la energie cu măsuri destinate marilor consumatori energetici. (…) Ajutorul de stat se va acorda sub forma unor subvenții financiare nerambursabile, iar resursele necesare vor fi asigurate din fondurile alocate Ministerului Energiei. Susținerea activității marilor consumatori de energie este factor decisiv pentru creșterea competitivității acestor companii și pentru păstrarea locurilor de muncă din aceste sectoare de activitate cu o contribuție importantă pentru economia românească”, a anunțat premierul Nicolae Ciucă.
Aprobarea de către Comisia Europeană a ajutorului de stat în valoare de 1,5 miliarde de euro face posibilă sprijinirea întreprinderilor din sectoare și subsectoare expuse unui risc de relocare, ca urmare a transferului costului emisiilor de gaze cu efect de seră în prețul energiei electrice, începând cu anul 2022. Am început acest demers în luna februarie, printr-un Memorandum aprobat în Guvern, în contextul creșterii accentuate a prețului energiei și pentru a continua această schemă de ajutor de stat care și-a dovedit eficiența în perioada 2019-2021”,  mai precizat Nicolae Ciucă în mesajul transmis pe pagina sa de Facebook.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.