Totul despre funeraliile Reginei Elisabeta a II-a!

Share:

Zi istorică! Regele Charles al III-lea și Regina Consort se vor deplasa la Westminster Hall, unde ambele Camere ale Parlamentului se vor reuni pentru a-și exprima condoleanțele față de decesul Reginei și pentru a depune un jurământ de loialitate față de noul rege. Între timp la Londra se fac pregătiri pentru funeraliile reginei Elisabeta a II-a, informează Romaniatv.net.

Britanicii vor avea posibilitatea să se reculeagă la catafalcul reginei Elizabeta a II-a, după ce luni sicriul va fi depus la Catedrala St Giles din Edinburgh, după o procesiune condusă de regele Charles al III-lea. Sicriul reginei Elizabeta a II-a a fost transportat duminică de la Castelul Balmoral la Edinburgh, la Palatul Holyroodhouse, unde a fost depus în Sala Tronului.

În după-amiaza zilei de luni, se va forma o procesiune în faţa Palatului Holyroodhouse pentru a transporta sicriul la Catedrala St Giles. Regele şi membrii Familiei Regale vor lua parte la procesiune şi vor participa la o slujbă în Catedrala St Giles pentru a primi sicriul.

Sicriul Majestăţii Sale se va odihni apoi în Catedrala St Giles, păzit de către trupele de veghe ale Companiei Regale de Arcaşi, pentru a permite poporului să îşi prezinte omagiile, timp de 24 de ore.

Sicriul va fi apoi transportat cu avionul de la Edinburgh la Londra marţi seara.

A doua zi, sicriul va fi mutat din nou, de la Palatul Buckingham la Westminster Hall pentru a fi aşezat în stare de veci, care se va încheia în dimineaţa funeraliilor de stat.

În dimineaţa zilei de 19 septembrie se va încheia ceremonia de depunere a coroanei reginei. Sicriul va merge apoi din nou în procesiune până la Westminster Abbey pentru funeraliile de stat.

După înmormântare, sicriul va fi dus din nou în procesiune de la Westminster Abbey la Wellington Arch. De acolo, va fi dus la Windsor. Odată ajuns la Windsor, maşina mortuară se va deplasa la capela St George’s din Castelul Windsor pentru slujba de înmormântare.

Înmormântarea Reginei Elizateba a II-a este cea mai mare operaţiune de securitate efectuată vreodată în Regatul Unit. De aceea, autorităţile au stabilit reguli strice pentru toţi cei care vor lua parte la funeralii, inclusiv pentru demnitarii străini.

Pe durata evenimentului, avioanele private, elicopterele şi maşinile oficiale vor fi interzise. Deplasarea liderilor mondiali până la Westminster Abbey, în 19 septembrie, va fi organizată cu autocare dintr-un punct din vestul Londrei, unde vor fi nevoiţi să îşi lase propriile vehicule din motive legate de securitate şi din cauza restricţiilor. Chiar şi preşedintele americani Joe Biden va ajunge la Westminster cu un autobuz special.

În ceea ce priveşte sosirea în Marea Britanie, liderilor li se recomandă să folosească zboruri comerciale, zborurile private fiind interzise pe aeroportul Heathrow în această perioadă. Liderii care insistă să facă deplasarea cu avioane private vor fi nevoiţi să se orienteze către alte aeroporturi din zonă. Transferul cu elicopterul între diverse destinaţii sau între aeroport şi alte locuri este interzis, din cauza numărului mare de zboruri din perioada respectivă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.