Alarmant: Giorgia Meloni se îndreaptă, cu pași repezi, spre funcția de premier al Italiei!

Share:

Giorgia Meloni este pe cale să devină prima femeie care va fi prim-ministrul Italiei, după alegerile de duminică. Lideră a dreptei naţionaliste, ea are o personalitate care intrigă, cu atât mai mult cu cât partidul ei, „Frații Italiei”, nu s-a dezis niciodată în mod deschis de fascism.

„La aproape 100 de ani după ce Benito Mussolini a organizat demonstrația de masă „Marșul asupra Romei”, în timpul căreia Partidul său Național Fascist a preluat puterea, Italia pare să predea controlul guvernului său Giorgia Meloni, un alt lider al dreptei naționaliste”, se arată într-un comentariu al Melissei Rossi, pentru Yahoo News.

Carismatică și motivată, Meloni, în vârstă de 45 de ani, în prezent parlamentar, nu deține o diplomă universitară, dar ca șef al Fratelli d’Italia, un partid de extremă dreapta pe care l-a format în urmă cu un deceniu, această mamă singură a făcut campanie pe o platformă bazată pe credința ei în Dumnezeu, maternitate și patriotism, în timp ce condamnă imigrația și drepturile LGBTQ. Sondajele arată că ea și Fratelli d’Italia sunt pregătite pentru victorie în alegerile parlamentare din 25 septembrie, care vor determina următorul prim-ministru al Italiei.

În timp ce mulți conservatori îi aplaudă ascensiunea – și ideea primei femei care a condus Italia – candidatura ei a stârnit simultan îngrijorări în rândul italienilor cu privire la rasism și viitorul avortului în țară, precum și rolul Italiei în Uniunea Europeană.

Deși respinge să fie etichetată „de extremă dreaptă” și „neofascistă” și și-a atenuat atacurile asupra Uniunii Europene, Meloni a apărut la un miting din iunie în sprijinul partidului de extremă dreapta din Spania, Vox, și a rostit observații care au reînnoit criticile îndreptate împotriva sa. „Stânga seculară și islamul radical amenință rădăcinile noastre europene”, s-a adresat ea mulțimii, adăugând că nu este posibilă cale de mijloc. „Da familiilor naturale! Nu lobby-urilor LGBT! Da identităţii sexuale! Nu ideologiei de gen!” a mai strigat ea, exaltând mulţimea. „Da universalității crucii, nu violenței islamiste! Da pentru securizarea granițelor, nu imigrației în masă!”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.