Erdogan spune că Zelenski va primi înapoi Donbasul, cu o condiție!

Share:

Recep Erdogan și-a asumat un rol de mediator în conflictul dintre Ucraina și Rusia. Președintele de la Ankara și-a permis să critice atât Occidentul, cât și administrația Vladimir Putin. 

Cea mai importantă veste legată de conflictul militar din Ucraina a venit din partea lui Recep Erdogan, la începutul acestei săptămâni. Cele două state implicate direct în conflict au stabilit să schimbe 200 de prizonieri.

Acordul dintre Ucraina și Rusia a fost comunicat de către Recep Erdogan într-un interviu acordat emisiunii News Hour, de la PBS.

„În Uzbekistan, m-am întâlnit cu președintele Putin și am avut discuții foarte ample cu el. Liderul rus mi-a arătat că este gata să finalizeze acest lucru cât mai curând posibil. Aceasta a fost impresia mea. Prin urmare, 200 de ostatici vor fi schimbați pe baza unui acord între părți”, a declarat Erdogan.

În opinia politicianului de la Ankara, Zelenski și Putin au făcut un pas semnificativ înainte. Totuși, Recep Erdogan susține că pământurile ocupate de ruși, regiunea Donbas, vor reveni Ucrainei, dacă se va reuși încheierea unui acord de pace.

„Când vorbim de acord reciproc, la asta ne referim. Dacă pacea se instaurează în Ucraina, desigur, întoarcerea pământului care a fost invadat va deveni într-adevăr foarte importantă. Iată ce se așteaptă.

Aceasta este ceea ce se dorește. Putin face anumiți pași. Noi facem anumiți pași. Pământurile care au fost invadate vor fi returnate Ucrainei”, a subliniat Erdogan.

„Pot spune foarte deschis că nu găsesc că actuala atitudine a Occidentului (…) este cea bună. Occidentul duce o politică bazată pe provocare”, a declarat președintele Turciei.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.