Medicul Beatrice Mahler avertizează în privința sindromului long-covid. Care sunt simptomele cele mai frecvente…

Medicul Beatrice Mahler a explicat, la România Tv, care sunt simptomele ce apar la pacienţii care suferă de sindromul long-covid.

Managerul Institutului Marius Nasta din Capitală a explicat la emisiunea lui Victor Ciutacu cum se manifestă acest sindrom, long-covid.

„Cei care au avut afecţiune pulmonară severă raman cu o zona de afectare pulmonara interstiţială, adică la nivelul saculetilor de aer. Remisiunea leziunilor se face lent, partea buna este ca se intâmplă, tratamentul este agresiv si nu exista un tratament specific.

Avem o alta categorie care raman cu o imunitate mai scăzută si se întorc cu infectii respiratorii, pneumonii severe create de germeni mult mai putin frecvenţi faţă de perioada anterioară, de exemplu cu ciuperci, cu infectii cu care nu ne-am mai intâlnit foarte des înainte.

Mai exista pacienţi  care raman cu o tuse care se rezolvă foarte bine cu un tratament specific astmului. Exista o categorie de pacienţi care dezvoltă astm bronsic dupa trecerea prin covid.

Avem două tipuri de evolutii ale pneumoniilor: cand sunteti o persoană sănătoasa, nu aveți factori de risc, s-ar putea ca pneumonia sa se manifeste cu febra, durere toracica, greutate in respiratie, tuse.

Sunt pacienţi care au imunitate scăzută la care o pneumonie nu se va manifesta cu acest tablou. Vor avea o stare generala semnificativ modificata: oboseala transpiratie nocturna, lipsa poftei de mișcare. Surpriza apare atunci când facem un examen radiologic si observăm că ei au o pneumonie atipică. O intanim la persoanele varstnice, care iau multiple tratamente si care nu intotdeauna le urmează cu rigurozitate”, a declarat medicul la România Tv.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.