Prețul la carburanți va fi subvenționat până la 31 decembrie 2022!

Potrivit unor surse politice, coaliţia de guvernare a decis, luni seară, ce se întâmplă cu cei 50 de bani compensare pentru carburanți, de la 1 octombrie 2022, anunţă România TV.

Coaliţia de guvernare s-a întâlnit luni pentru a discuta dacă valoarea subvenţiei la carburanţi va fi menţinută la 50 de bani.

Liderii coaliţiei au decis să prelungească subvenţionarea preţului la carburanţi până la data de 31 decembrie 2022, potrivit unor surse politice.

Este vorba despre cei 50 de lei/ litru de carburanți, măsură luată inițial pe o perioadă de 3 luni, cu începerea de la 1 iulie 2022.

Astfel, românii vor putea alimenta în continuare cu benzină și motorină mai ieftină cu 50 de ban

Propunerea PNL privind menținerea compensării doar pentru motorină a fost respinsă.

Preţul benzinei a crescut cu 20% de la începutul anului a transmis Consiliul Concurenței. Preţul mediu al benzinei standard în România, conform informaţiilor din Monitorul Preţurilor, a fost, pe 2 septembrie, de 7,39 lei/litru (cu reducerea de 50 de bani aplicată), în timp ce motorina se comercializa, în medie, cu 8,37 lei/litru (cu reducere).

De la începutul anului, fără a lua în calcul reducerea de 50 de bani/litru, preţul benzinei a crescut cu circa 28%, iar cel al motorinei s-a majorat cu aproximativ 44%, informează agenția de presă de stat Agerpres.

La motorină, preţul cu taxe a fost cu 4% mai mic faţă de media UE (locul 12), fără taxe – cu 1,4% mai mic faţă de media UE (locul 16) şi fără taxe şi cu reducerea de 50 de bani, cu 8,2% mai mic faţă de media UE. Totuși. față de media europeană, veniturile românilor sunt de trei-patru ori mai mici.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.