ANPC anunţă acţiuni de control în privința facturilor umflate. Românii își vor primi banii înapoi!

ANPC anunţă acţiuni de control, în urma creşterii numărului de reclamaţii legate de modul de calculare a facturilor la energie electrică.

Cei care au plătit în avans peste 100 de lei pentru factura de electricitate vor primi banii înapoi, anunță Zoltan Nagy, vicepreședintele ANRE.

Acesta a explicat condițiile în care românilor li se vor restitui banii: „Există o prevedere în ordonanța 27. După ce se închide anul 2022, când avem tot consumul pe anul 2022, ceea ce se întamplă la sfârșitul lunii ianuarie 2023 – cei care trec dintr-o categorie în alta, în jos, adică au fost între 100 și 300 și au reușit să reducă sub 100 consumul mediu lunar, pe 2022 ,a fost sub 100, în luna februarie li se restituie diferența.

Și la fel, și cei care au fost peste 300 și reușesc să intre sub 300, în 2022, în februarie vor primi diferențele plătite. Se vor restitui de către furnizori si furnizorii vor primi diferența de la bugetul de stat”, a declarat Zoltan Nagy-Bege, vicepreședinte al ANRE.

Zilele trecute, ANPC a anunțat că a demarat controale, în întreaga țară, la furnizorii de energie electrică, pentru a verifica modul în care sunt calculate facturile emise către consumatori.

Reprezentanții ANPC au precizat că verificările au loc, în condițiile în care a crescut numărul de reclamații făcute de consumatori în legătură cu modul de calculare a facturilor la energie electrică.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.