Cătălin Drulă somează conducerea Parlamentului. Liderul USR cere punerea în dezbatere proiectele pentru abrogarea pensiilor speciale ale primarilor şi parlamentarilor!

Share:

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, cere conducerii Senatului şi Camerei Deputaţilor să pună în dezbatere proiectele pentru abrogarea pensiilor speciale ale primarilor şi parlamentarilor, acuzând că acestea sunt blocate, în ciuda solicitărilor repetate de punere pe ordinea de zi.

„USR are proiect de abrogare a pensiilor speciale ale primarilor, care ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie, dacă nu se face nimic. El este blocat în Senat şi nu se vrea de către PNL şi PSD punerea lui pe ordinea de zi. Iar în ceea ce priveşte pensiile speciale ale parlamentarilor, avem un proiect de abrogare depus din luna mai – şi aici este un lucru fără precedent – domnul Ciolacu blochează intrarea acestui proiect chiar şi în discuţia Parlamentului. Deci el nu este trimis la comisie”, a spus liderul USR, Cătălin Drulă.

El a adăugat că reprezentanţii partidului depun săptămânal cereri scrise pentru dezbaterea acestor proiecte.

„Am făcut sesizări peste sesizări. Este fără precedent în experienţa mea de parlamentar. Este un drept fundamental al oricărui parlamentar, prevăzut în Constituţie, dreptul la iniţiativă legislativă. Bună, rea, o admiţi, o respingi, dar se pune în discuţie comisiilor şi a Parlamentului. Domnul Ciolacu pur şi simplu a luat hârtiile şi le-a încuiat în birou şi refuză să respecte legea şi Constituţia, probabil pentru a proteja aceste privilegii. Iată: salarii speciale pentru politicieni, pensii speciale pentru politicieni”, a menţionat preşedintele USR.

catalin drula pensii speciale

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.