Gabriela Firea pune tunurile pe Nicușor Dan: „A gestionat catastrofal sistemul de termoficare!”

Share:

Nicuşor Dan pare să fi pierdut suportul celor două partide care l-au susţinut în campania electorală, PNL şi USR, iar misiunea de a câştiga un nou mandat pare din ce în ce mai dificilă, în condiţiile în care atacurile Gabrielei Firea, fostul primar şi, cel mai probabil, viitor contracandidat, s-au înăsprit.

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, a lansat un nou atac la actualul edil, Nicușor Dan, legat de un afiș din campania electorală care le promitea bucureștenilor, acum 2 ani, că „din 28 septembrie vor putea face duș”.

„În ultimii 2 ani, mii de oameni au tot așteptat ca promisiunea să devină realitate. Nici pentru această iarnă nu sunt vești bune. Întrebat despre ziua de 28 septembrie și a sa ademenitoare vorbă, Nicușor Dan a scăldat-o după cum i-a venit inspirația: ba că nu-și amintește să fi făcut el vreo promisiune cu apa caldă, ba că în fiecare an urma să fie puțin mai bine ca în precedentul”, a continuat ea.

Firea susține că „lucrările la sistemul de termoficare bat pasul pe loc” și „nimic nu arată ca în cartoanele frumos colorate din campania electorală de care nu-și mai amintește primarul”.

„Nicușor Dan a promis reparații la 100 km de conducte, dar realitatea este total diferită. Anul acesta abia s-au înlocuit 37 km de rețele în comparație cu anul 2020, ultimul an de mandat, când eu și echipa mea am înlocuit aproape 75 km de conducte! Deci, tot în mandatul meu s-au făcut mai mulți pași pentru rezolvarea acestei situații dificile pentru București”, a mai scris Firea.

„Nicușor Dan a gestionat catastrofal sistemul de termoficare, orice ar spune și oricât ar face conferințe de presă pe șantiere. Drept dovadă, în doi ani nu a cheltuit nici măcar un euro din cele 300 de milioane de euro fonduri europene nerambursabile pe care le-am lăsat la dispoziția sa.

Echipa mea a muncit patru ani la documentația pentru reabilitarea celor 200 km de conducte foarte degradate. Contractul a fost ținut la sertar de omul politic de tristă amintire Ludovic Orban doar ca să fie semnat de actualul primar general în primele zilele mandat. După doi ani de la alegeri, există riscul ca aceste fonduri să fie pierdute și munca echipei mele să fi fost în zadar”, a scris Firea.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.