George Simion, revoltat: Numărul angajaților la stat a crescut de la 800.000 de angajați, la 1,3 milioane. Sunt rude, neveste, membri de partid, se folosește bugetul de stat pentru ei și familiile lor!

Share:

George Simion este revoltat, după ce marți s-a stabilit în Parlament majorarea salariilor din administrația publică locală. Liderul opoziției s-a angajat ca în momentul în care Partidul AUR va ajunge la putere, să scoată din sistem sute de mii de „rude, neveste și membri de partid”. 

În doar câțiva ani, sute de mii de membri de partid au fost montați în structurile administrative ale statului român, susține George Simion.

„A crescut numărul angajaților la stat de la 800.000 de angajați, la 1,3 milioane. Nu a crescut numărul de cadre medicale, didactice și militare! Acestea sunt rude, neveste, se folosesc bani din bugetul de stat pentru ei și familiile lor.

Ați auzit, au spus că le mor familiile de foame (n.r. – ale angajaților din adminsitrație). Dar celor cu salarii de 1.500 de lei nu le mor de foame?! Am văzut facturi de 3.500 de lei!

(…) Se duc spre o administrație mult prea stufoasă. Cei 500.000 sunt membri de partid, care îi țin la putere.

Noi nu vom angaja membri de partid în administrație! Va trebui să reducem numărul de angajați din administrația publică la 800.000, fără să reducem numărul de cadre medicale, din educație, numărul de cadre militare. Personalul TESA iar a rămas păgubit!”, a declarat Simion, la România TV.

De asemenea, pe lângă concedieri masive ale pilelor de partid, liderul AUR crede alianța de guvernare trebuie rezolve problemele urgente din România, precum criza din energie, prin revenirea la piața reglementată.

„Producția internă costă 16 lei. Putea guvernul să intervină să spună că vinde cu 17 lei și ajunge! S-a ajuns aici din cauza liberalizării prețurilor. PSD nu are curajul să implementeze soluția pe care au propus-o, reglementarea! Avem suficientă energie ca să nu o cumpărăm de pe Bursa din Viena. Una e să crească cu 20-50 de lei, alta e de 10 ori, așa cum se mai întâmplă în unele cazuri!”, a mai transmis liderul AUR.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.