Nicușor Dan, mesaj tranșant: Majorarea salariilor primarilor și viceprimarilor nu este oportună în acest moment!

Share:

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a declarat, miercuri dimineața, într-o conferință de presă, că nu este oportun în acest moment să se majoreze salariile primarilor, potrivit News. Reacția vine după ce marți  Camera Deputaților a votat majorarea salarială pentru edili şi angajaţii din administraţia locală.

În privința majorării salariilor primarilor și viceprimarilor, Nicușor Dan a spus că: „Dacă trebuiau sau nu mărite salariile, eu consider că nu e oportun pentru acest moment”.

Primarul general a mai menționat că „avem o problemă în administraţia publică locală în sensul că legea salarizării unitare limitează salariile pe care le pot avea diferite tipuri de funcţionari cu salariul viceprimarului”.

În cazul aplicării acestei legi, Nicușor Dan va încasa cu 2.200 de lei mai mult la salariul brut. Astfel, salariul i-ar crește de la 20.800 de lei brut (4.200 de euro) la 23.000 de lei brut (4.653 de euro). Primarul a mai spus că directorii  care câştigă mult mai bine în privat nu vor alege administraţia.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.