Premierul Ciucă respinge ipoteza preluării funcției supremă în stat de la Iohannis înainte de 2024: „Are o singură preocupare: să putem să avem un guvern stabil”

Share:

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă respinge ipoteza în care ar trebui să preia funcţia supremă în stat, dacă actualul preşedinte, Klaus Iohannis, ar accepta înainte de alegerile din 2024 o funcţie de conducere într-o instituţie internaţională.

În ultimii ani au apărut din ce în ce mai multe zvonuri în viaţa politică, conform cărora preşedintele României, Klaus Iohannis, ar fi pe lista scurtă pentru a prelua funcţia de secretar general al NATO, întrebarea fiind dacă acest lucru se va întâmpla după ce îşi va încheia mandatul în fruntea ţării sau ar putea fi tentat de o mutare inclusiv înainte de alegerile din 2024.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă că preşedintele Klaus Iohannis rămâne şef al statului „până când îşi va încheia mandatul”, premierul respingând ipoteza în care ar trebui să preia el funcţia supremă în stat pentru că Iohannis ar accepta o funcţie într-o instituţie din afara României.

„Preşedintele României este preşedintele României până când îşi va încheia mandatul. Vă pot spune un lucru: aşa cum l-am cunoscut şi cum am lucrat până în momentul de faţă, are o singură preocupare: să putem să avem un guvern stabil, care este în măsură să gestioneze ţara în aceste condiţii deosebit de complexe”, a afirmat Nicolae Ciucă, într-un interviu acordat Antena 3 şi difuzat marţi seară.

Întrebat dacă este pregătit să preia conducerea interimară a ţării în cazul în care şeful statului ar accepta o funcţie externă, primul ministru a răspuns: „Nu cred că se pune o astfel de problemă”.

În iulie, preşedintele Klaus Iohannis afirma, într-o conferinţă de presă, că, dacă i s-ar face o propunere să devină secretarul general al NATO, ar evalua-o şi ar face un anunţ public pe această temă.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.