Ambasadorul Italiei, Alfredo Durante Mangoni, s-a întâlnit cu vicepremierul și ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu!

Share:

Ambasadorul Italiei Alfredo Durante Mangoni s-a întâlnit, pe 29 septembrie, cu vicepremierul și ministrul Transporturilor și Infrastructurii Sorin Grindeanu. Întâlnirea, care a avut loc într-un climat de mare cordialitate și colaborare, a permis discutarea despre contribuția Italiei la lucrările de infrastructură din țară și despre posibilitățile viitoare de cooperare. În special, a fost amintită prezența a numeroase firme italiene de construcții, care au contribuit semnificativ de-a lungul anilor la construcția de drumuri, căi ferate și alte infrastructuri de mare importanță pentru România și care sunt pregătite să profite de oportunitățile oferite de PNRR-ul românesc.

Şi ca urmare a recentelor articole apărute în presă, una dintre tematicile abordate a fost podul suspendat peste Dunăre, și construcția acestuia de către consorțiul Webuild-IHI. Ambasadorul Italiei a reafirmat angajamentul companiei italiene de a finaliza proiectul la termen, cu condiția să se ajungă la un acord cu beneficiarul român care să aplaneze dificultățile actuale: printre acestea, livrarea către joint- venture a suprafeţelor utile pentru realizarea a 23 de kilometri de drumuri conectate la pod și a variantelor de proiectare. Ministrul Grindeanu a subliniat importanța proiectului și dorința României de a găsi soluții care să permită finalizarea acestuia și să asigure astfel dezvoltarea zonei. Întregul proiect, o provocare extrem de inovatoare, a permis până acum realizarea pe ansamblu a unui procent de 72% din totalul lucrărilor.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.