Scandal uriaș: Medicii de familie acuză Ministerul Sănătăţii de lipsă de interes pentru PNRR!

Share:

Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie acuză Ministerul Sănătăţii de lipsă de interes pentru PNRR. Un consilier aflat în concediu a fost desemnat persoană de contact pentru 2.250 de cabinete.

Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie acuză Ministerul Sănătăţii de lipsă de interes pentru PNRR.

Medicii susțin că ministerul nu a răspuns la solicitările celor interesaţi de finanţarea prin PNRR pentru cabinete de familie, ba mai mult, persoana de contact desemnată pentru cele 2.250 de cabinete din lista preselectată, s-a aflat în concediu când doctorii ar fi trebuit să transmită proiectele.

Ministerul a transmis, miercuri, o serie de precizări, explicând că, până luni, pentru lista preselectată au fost depuse 759 de dosare, iar pentru apelul necompetitiv au fost depuse 1.053 dosare.

”Lipsa de interes pentru PNRR nu este a medicilor de familie, ci chiar a Ministerului Sănătăţii! Ministrul Sănătăţii, domnul prof. univ. dr. Alexandru Rafila, şi-a exprimat dezamăgirea faţă de lipsa de interes a medicilor de familie pentru finanţarea pentru cabinete la care au acces prin PNRR. FNPMF l-a informat pe domnul ministru prin mai multe adrese scrise transmise în lunile mai, iulie şi septembrie despre problemele pe care le întâmpină medicii de familie în privinţa PNRR”, a transmis Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie, într-un comunicat de presă.

Conform medicilor, în cea mai recentă adresă, din 4 septembrie 2022, FNPMF transmitea Ministerului Sănătăţii următoarele:

„În acelaşi timp, sute de cabinete de medicina familiei ne-au sesizat că nu au reuşit să obţină devizele pentru componenta renovare sau acordul primăriei care deţine spaţiul, respectiv prelungirea contractelor de concesiune cu primăria până în anul 2026, aceste observaţii fiind transmise Ministerului Sănătăţii şi de FNPMF prin adresa nr. 52/14.06.2022, cu privire la Ghidul beneficiarului. FNPMF a avertizat că lansarea apelului în perioada iulie-august va duce la blocaje de acest fel.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.