Primarul general, Nicușor Dan, implicare în direcția eficientizării și modernizării sistemului de iluminat public!

Share:
Primarul general, Nicușor Dan, a precizat că în sedința Consiliului General al Municipiului București de joi, a obținut aprobarea consilierilor generali pentru ca Primăria Capitalei să depună la Administrația Fondului pentru Mediu o nouă cerere de finanțare nerambursabilă pentru eficientizarea și modernizarea sistemului de iluminat public.
Prin acest proiect, vom dota cu tehnologie LED 34 de artere importante din Capitală, printre care Bd. N Titulescu, Bd. Banu Manta, Șos. Pantelimon, Str. L. Rebreanu, Bd. N. Grigorescu, Bd. Aviatorilor, Str. Preciziei, Str. Antiaeriană, Șos. Alexandriei, Calea Rahovei, Bd. Lacul Tei, Bd. 1 Decembrie 1918, etc.
Modernizarea sistemului de iluminat pe aceste artere va contribui, de asemenea, la creșterea siguranței cetățenilor și a traficului auto pe timpul nopții, a mai spus primarul general.
Valoarea totală a investiției este de aproximativ 50 de milioane lei cu TVA inclus.
Acesta este cel de-a doilea proiect din cadrul Programului privind sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public.
„Pentru primul proiect, am depus în luna august la Administrația Fondului pentru Mediu o cerere de finanțare pentru eficientizarea și modernizarea sistemului de iluminat public prin implementarea sistemului de telegestiune și utilizarea aparatelor cu tehnologie LED pe 15 artere, printre care Drumul Taberei, Theodor Pallady, Camil Ressu și Bd. Bucureștii Noi, cu o valoare totală de aproximativ 29 milioane lei cu TVA inclus”, a conchis Nicușor Dan.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.