Rareș Bogdan reacționează în privința extragerii gazului de la Black Sea Oil & Gas: Este o problemă care contravine legii în România!

Rareș Bogdan a declarat că este profund mâhnit că gazul care este extras de la Black Sea Oil & Gas, primul gaz din platforma continentală, deja a fost contractat de grupul Engie pe trei ani. Aceasta este o problemă care contravine legii în România, cosideră europarlamentarul.

Rareș Bogdan a declarat, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că este profund mâhnit că gazul care este extras de la Black Sea Oil & Gas, primul gaz din platforma continentală, deja a fost contractat de grupul Engie pe trei ani.

Europarlamentarul susține că aceasta este o problemă care contravine legii în România, explicând că există o lege extrem de clară, iar prioritatea o are statul român și doar dacă statul român refuză gazul respectiv se intră pe piața internațională.

”Mă supără sau sunt profund mâhnit că acest gaz care se extrage de la Black Sea Oil & Gas, primul gaz din platforma continentală, deja a fost contractat de grupul Engie pe trei ani, ceea ce este o chestiune care contravine legii în România, pentru că, în mod normal, gazul respectiv pot să îl export la un jucător european doar după ce în țara respectivă ți se dă hârtie, ți se dă hotărâre că refuză gazul”, a spus Rareș Bogdan.

Liberalul a precizat că, prima dată, Black Sea Oil & Gas trebuia să ofere  gazul respectiv Transgazului, Romgazului, Ministerului Energiei și dacă aceștia refuzau, abia apoi putea să facă contract cu grupul Engie sau cu altcineva, pentru ca resprctivul gaz să fie scos de pe teritoriu.

”Există o lege extrem de clară, prioritatea o are statul român, dacă statul român refuză gazul respectiv, atunci se intră pe piața internațională. E ușor diferit față de energia electrică, unde este o piață de 14 țări”, a mai explicat europarlamentarul.

Conform lui Rareș Bogdan, ”o comisie a statului român, de la Ministerul Energiei, Transgaz, Romgaz și ANRE, trebuie să vegheze și să facă o acțiune de control”, dacă compania a respectat sau nu legea. ”Eu spun că nu a respectat”, a completat el.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.