Directorii de școli, măsuri disperate de teama facturilor uriașe: S-a trecut la scurtarea orelor elevilor!

Share:

Directorii de şcoli încearcă toate modalităţile pentru a reducere consumului de energie, astfel că în Gorj, spre exemplu, elevii vor avea orele mai scurte.

S-au luat deja primele decizii pentru reducerea facturilor uriaşe care se preconizează că vor veni în perioada următoare. În mai multe şcoli din judeţul Gorj orele au fost deja scurtate, şi nu la 45 de minute, aşa cum se întâmpla pe perioada programului de iarnă, ci la 40 de minute, cu o pauză de 10 minute.

Propunerea mai trebuie votată de consiliile de administrație ale școlilor, pentru ca, mai apoi, să fie înaintată inspectoratului școlar de care aparțin și ulterior comunicată părinților și elevilor.

Mai mult decât atât, într-o localitate din Vâlcea, o mămică a semnalat pe reţelele de socializare că în unitatea de învăţământ unde învaţă copilul său becurile se ţin aprinse numai până la ora 8 dimineaţa, după care ele sunt stinse, pentru a face economie.

Deja facturile mari au început să vină la şcoli, pentru că în Reşiţa, la o unitate care are panouri fotovoltaice a venit o factură de 33.000 lei, potrivit România TV.

Potrivit Regulamentului cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţămant preuniversitar, aflat în vigoare, în unităţile de învăţământ, cursurile se pot organiza în forma de învăţamânt cu frecvenţă sau în forma de învăţământ cu frecvenţă redusă, ce poate fi organizată în program de zi sau seral.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.