Ministrul Familiei, Gabriela Firea, implicare totală: Credite garantate de stat pentru studenţi şi familiile tinere!

Share:

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunţat că au fost publicate normele de aplicare a programelor Student Invest şi Family Start.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunţat, luni, că prin programele „Student lnvest” şi „Family Start” vor putea fi accesate credite garantate de stat în proporție de 80% și cu dobânzi subvenționate.

„O veste importantă pentru tinerii și familiile la început de drum. A fost publicat în Monitorul Oficial regulamentul celor două programe de creditare cu garanția statului și dobândă subvenționată, Student Invest și Family Start.
Mi-am dorit mult ca aceste două programe, incluse în pachetul „Sprijin pentru România”, să prindă contur în acest an și le mulțumesc pentru sprijin și susținere președintelui Camerei Deputaților și a PSD, Marcel Ciolacu, premierului și președinte PNL, Nicolae Ionel Ciucă, și ministrului Finanțelor, Adrian Câciu”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Firea a precizat că „programele de sprijin pentru tineri și familii, pe care le-am inițiat și susținut în Guvern, ca ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, sunt derulate împreună cu Fondul Român de Contragarantare”.

„Din acest moment, băncile se vor putea înscrie în program, iar tinerii sunt așteptați să acceseze aceste credite.
Prin programele „Student lnvest” şi „Family Start” vor putea fi accesate credite garantate de stat în proporție de 80% și cu dobânzi subvenționate. Tinerii vor achita la final tot atât cât au împrumutat. În plus, sumele vor putea fi rambursate în maximum 10 ani.

Fiecare student poate obține un credit de până la 50.000 de lei pentru plata taxelor școlare, a chiriei pe durata studiilor sau pentru achiziția de cărți.

În programul „Family Start”, suma maximă care poate fi împrumutată este de 75.000 de lei și poate fi folosită pentru evenimentele importante ale unei familii, cum ar fi nunta sau botezul unui nou-născut, educația și creșterea copiilor sau chiar achitarea avansului pentru o mașină de familie, cu 7 locuri”, a mai scris Gabriela Firea.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.