Ministrul Muncii, Marius Budăi, vești bune pentru pensionari: Pregătim modificări cu privire la sistemul de asistență socială a vârstnicilor, respectiv la modalitățile de îngrijire pe termen lung!

Share:
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a precizat că „respectul față de persoanele în vârstă este o valoare fundamentală în toate societățile și cred că cea mai bună modalitate de a ne exprima recunoștința față de cei care au îndrumat, au inspirat și au făcut sacrificii pentru familiile și comunitățile lor este grija pe care le-o arătăm atunci când ies din viața activă”.
Pregătim modificări cu privire la sistemul de asistență socială a vârstnicilor, respectiv la modalitățile de îngrijire pe termen lung. În acest sens, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale organizează în perioada 01-31 octombrie 2022, Concursul de identificare a celor mai bune practici în serviciile sociale adresate persoanelor vârstnice. Concursul se adresează furnizorilor publici și privați de servicii sociale și va contribui la Reforma îngrijirii de lungă durată pentru persoanele vârstnice și promovarea îmbătrânirii active.
MMSS a finalizat Strategia privind îngrijirea de lungă durată și îmbătrânire activă pentru perioada 2023-2030 și are în curs de elaborare proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii asistenței sociale nr.292/2011, care are un capitol dedicat îngrijirii de lungă durată”, a mai spus ministrul Muncii.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.