Submarinul rus Belgorod a părăsit baza. NATO, în alertă!

Share:

NATO și-a avertizat membrii că Rusia a deplasat un mare submarin nuclear, Belgorod, cu cele mai noi arme, pe care le poate testa în curând.

Submarinul Belgorod și-a părăsit baza din Cercul Arctic și ar putea fi în drum spre Marea Kara pentru a testa drona nucleară subacvatică Poseidon, potrivit unei notificări NATO, difuzate presei italiene.

Poseidon este o dronă despre care se crede că este capabilă să parcurgă distanțe lungi sub apă înainte de a exploda cu o astfel de forță încât să provoace un tsunami nuclear cu valuri de până la jumătate de kilometru înălțime care ar putea scufunda sau iradia orașele de coastă, scrie Daily Mail.

În timp ce pe de o parte se presupune că submarinul Belgorod este un posibil candidat pentru misiunea de sabotaj de pe gazoductul Nord Stream deoarece transportă mini-submarine capabile să efectueze atacuri asupra infrastructurii subacvatice, pe de altă parte se suspectează că acest lucru ar fi fost cu neputinţă, pentru că la 180 de metri lungime intrarea sa nedetectată în Marea Baltică este aproape imposibilă.

Nu este clar dacă submarinul Belgorod ar avea timp să ajungă în Marea Baltică de la baza sa din Marea Albă, o distanță de 3.000 de mile, fără ca absența acestuia să fie observată.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.