Eurodeputatul umanist, Maria Grapini, salută directiva privind incărcătorul unic: Va aduce o economie directă în buzunarul cetățenilor!

Share:

Europarlamentarul Partidului Umanist Social Liberal, Maria Grapini, în calitate de vicepreședinte pentru piața internă și protecția consumatorului, salută directiva privind incărcătorul unic, care va aduce o economie directă în buzunarul cetățenilor!

Potrivit eurodeputatului Grapini, Parlamentul European, Comisia Europeană și Consiliul European pot oferi, astăzi, cetățenilor, printr-un demers comun, un lucru concret. Momentul este, oarecum, similar, a mai spus Maria Grapini, în prezența vicepreședintei executive a Comisiei Europene, Margrethe Vestager, cu acela în care roamingul a fost introdus, ceea ce a provocat, la acea dată,  în rândul cetățenilor, un sentiment de euforie.

“Așa se întâmplă și cu acest încărcător unic. S-a spus că se face economie la deșeuri, la bani, dar eu în calitate de vicepreședinte pentru piața internă și protecția consumatorului, mă gândesc, în primul rând, la cetățean. Acesta nu mai trebuie să cumpere șapte, opt încărcătoare. Eu, spre exemplu, mi-am uitat acasă, astăzi, încărcătorul și trebuie să întreb colegii care dintre ei are încărcătorul potrivit pentru telefonul meu. E un lucru bun, dar vreau să atrag atenția, doamnă comisar, să nu uităm să urmărim această directivă. Retehnologizarea trebuie să continue, digitalizarea o avem în program, trebuie, însă, să aducem o completare acestei directive și să nu uităm că viteza de decizie trebuie mărită”, a punctat europarlamentarul Partidului Umanist Social Liberal, care a adăugat faptul că pentru modificarea acestei directive a fost nevoie de zece ani.

Nu în ultimul rând, Maria Grapini, a precizat că prin această decizie se transmite, concret, cetățeanului “ce facem noi pentru consumatori, nu numai în privința protecției privind calitatea, dar și în privința banilor pe care îi cheltuiește acesta”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.