Președintele Iohannis cere implicarea tuturor în lupta împotriva schimbărilor climatice

Share:

Klaus Iohannis susține că schimbările climatice au implicații directe asupra siguranței și bunăstării cetățenilor din România, Europa și întreaga lume. Șeful statului se bucură că în țara noastră problematica schimbărilor climatice se bucură de un interes crescut.

Preşedintele Romnâniei a transmis un mesaj, marţi, participanţilor la Climate Change Summit, în care a subliniat că schimbările climatice au implicaţii directe asupra siguranţei şi bunăstării cetăţenilor din întreaga lume.

Klaus Iohannis a susținut că la Bucureşti au venit experţi din ţară şi din afara graniţelor, care dezbat şi explorează soluţii în vederea limitării schimbărilor climatice şi a promovării economiei circulare, a sistemelor sustenabile de producţie a hranei şi rezilienţei oraşelor, în contextul modificărilor tot mai accelerate ale climei.

„Sunt convins că, în cadrul evenimentului, care se profilează drept unul de referinţă în Europa Centrală şi de Est, veţi aborda şi provocările specifice acestei regiuni în tranziţia climatică. Acumularea dovezilor ştiinţifice cu privire la accelerarea acestor schimbări mă preocupă ca cetăţean, ca specialist în fizică, precum şi ca preşedinte. Stimularea efortului naţional de limitare a schimbărilor climatice şi de creştere a calităţii mediului înconjurător reprezintă pentru mine o prioritate”, a spus şeful statului, conform unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Iohannis s-a declarat un susţinător al politicilor publice de atenuare şi de adaptare la schimbările climatice, adăugând că se implică în cadrul Consiliului European şi în diferite structuri internaţionale, împreună cu alţi şefi de stat, în identificarea unor soluţii pentru această provocare „majoră”.

Problematica schimbărilor climatice se bucură de un interes crescut în țara noastră, cu un număr considerabil de iniţiative din zona instituţională, academică, asociativă, neguvernamentală şi de afaceri, a subliniat președintele.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.