Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, vrea ca tinerii să poată vota de la 16 ani!

Share:

Emil Boc, primarul din Cluj-Napoca vrea ca tinerii să poată vota de la vârsta de 16 ani la alegerile locale și regionale din Europa. El a susținut această idee, luni, la o ședință organizată de Comitetul European al Regiunilor, care a avut loc la Brno, în Cehia.

„Am susținut azi, cu ocazia dezbaterii documentului „Viitorul politicii de tineret în Uniunea Europeană. Reflecții privind politica de tineret și integrarea aspectelor legate de tineret în contextul Anului European al Tineretului 2022”, nevoia de a recomanda tuturor statelor din Uniunea Europeană să modifice legislația electorală în direcția stabilirii vârstei de 16 pentru votul în alegerile locale și regionale. Această măsură trebuie să fie completată cu încurajarea tinerilor de a participa la viața publică și cu alegerea lor în funcții publice reprezentative”, anunță Emil Boc într-o postare pe Facebook.

Emil Boc a dezvăluit că ideea lui a fost adoptată de Comisia pentru politica socială, educație, ocuparea forței de muncă, cercetare și cultură a Comitetului European al Regiunilor.

Liberalul a fost ales, săptămâna trecută, președinte al Comisiei pentru politica de coeziune teritorială și bugetul UE (COTER) a Comitetului European al Regiunilor. Mandatul său va dura doi ani și jumătate. Comitetul European al Regiunilor (CoR) este un organism consultativ al UE, format din reprezentanți ai celor 27 de state membre, aleși la nivel local și regional.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.